Nahajate se:

Domov Vinska karta

Košarica


cart
Vaša košarica je prazna

Predstavljamo

Laški rizling

Laški rizling

Jagodni izbor, letnik 2007, sladko, vsebnost alkohola 12,30%, vsebina 0,5l


Vinar: Simon Druzovič


steklenica_offsodi_offdarila_off
Vinska karta PDF natisni E-pošta

Sorte za nas vinarje in vinoljubce dajejo bogato paleto okusov in vonjav vin. Tako lahko uživajo vsi čuti. Vid nam razvaja barva vina, vonj izbira najbolj omamne vonjave in okus nas zaziblje v sanjarjenje. Skozi delo v vinogradu, z ravnotežjem med obremenitvijo in rodnostjo od trt pričakujemo, da ne rodijo preveč, ampak redno in dajo kar najboljšo kvaliteto.

Sadni in sortni karakter sta značilnosti posamezne vinske sorte. Z veščim delom in znanjem ohranjamo naravno bogastvo grozdnih jagod v vinu. Izbira tehnoloških postopkov za tipiko vina poudari potencial sortne vinske značilnosti in ga pripelje do vrhunca.

Sonce je vir življenja, toplote in svetlobe. Voda je sok življenja. Oba skupaj sta začetek gibanja in brstenja. Trti dajeta življenje in jo pripeljeta do prave in bogate rodnosti. Na naših tleh so nekatere sorte skozi čas pokazale, da so za naše vinorodno področje najbolj sprejemljive. Izbrane lege, glede na mikroklimo ter struktura zemlje, dajejo izjemnost vsaki sorti posebej.

Vino, ki ga zmerno uživamo ob hrani ali samostojno, je prepoznano kot eno izmed najbolj zdravih živil že iz pradavnine. Sodobna znanost znova odkriva njegove pozitivne učinke.

sisi_logo

Sonce  izbita Samo izbrano

 

Rekli so...

Vino je najbolj zdrava in higienska pijača.
(Louis Pasteur)