Nahajate se:

Domov Zgodba

Košarica

cart
Vaša košarica je prazna

Predstavljamo

Laški rizling

Laški rizling

Jagodni izbor, letnik 2007, sladko, vsebnost alkohola 12,30%, vsebina 0,5l


Vinar: Simon Druzovič


steklenica_offsodi_offdarila_off
Zgodba

vinska_klet_1Zgodovina vinogradništva in kletarstva se v naši družini Druzovič prenaša že več kot 100 let. Prvi natančen zapis dokazuje letnica vgravirana v staro prešo iz leta 1884. Leta 2003 je bila zgrajena nova vinska klet s kapaciteto za okrog 150.000 litrov vina. Klet je sestavljena iz sprejemnice, inoks kleti, zorilnice s hrastovimi sodi in polnilnice steklenic.

Vendar je osrednji del vsakega vinogradništva prav vinograd. Zato ga je potrebno skrbno načrtovati in negovati skozi dolga leta. Dober vinograd je kot igriv ples med vinsko trto in vinogradnikom. Vinogradi Slovenskih goric so srce vinorodne Štajerske. Že od časov naših prednikov ob jantarni cesti v deželi Norik in v času Rimskega imperija pred več kakor dva tisoč leti so bila pobočja zasajena z vinsko trto. Marljivi ljudje so za trto vedno ubrali in izbrali najboljšo rodno zemljo in pobočja, ki so obrnjena proti jugu in s tem proti soncu.

Ko so povezani človek, narava in trta, postane kletarjenje užitek. Vse to, kar so nam pustili predniki in kar želimo z našim delom izraziti, se izkazuje v naših vinih blagovne znamke SiSi. Z njo izražamo sortnost, sadnost, polnost okusa in pitnost štajerskih vin.

V zlati kapljici, ki sme nositi ime SiSi, čutite polnost arome belih vin in čudovito sestavljenost arome rdečih vin.

Mati je zemlja, oče je sonce, vino je duša.
(slovenski pregovor)

1 Vinska klet
2 Vinogradi
3 Zgodovina naših vin je družinska tradicija
 

Izberite svoje najljubše vino

izberite_svoje_najljubse_vino_3 izberite_svoje_najljubse_vino_2 izberite_svoje_najljubse_vino_1

Vino, ki ga zmerno uživamo ob hrani ali samostojno, je prepoznano kot eno izmed najbolj zdravih živil že iz pradavnine.

Več...