Nahajate se:

Domov Zgodba Vinogradi

Košarica

cart
Vaša košarica je prazna

Predstavljamo

Laški rizling

Laški rizling

Jagodni izbor, letnik 2007, sladko, vsebnost alkohola 12,30%, vsebina 0,5l


Vinar: Simon Druzovič


Vinska klet

vinska_klet

Zgodovina vinogradništva in kletarstva se v naši družini Druzovič prenaša že več kot 100 let. Prvi natančen zapis dokazuje letnica vgravirana v staro prešo iz leta 1884. Vklesan je na več ton težkem ogrodju stiskalnice.

Več...

steklenica_offsodi_offdarila_off
Vinogradi PDF natisni E-pošta

vinogradi_pozimi_1

Vinogradi Vinogradništva Druzovič obsegajo 46.000 tisoč trsov, ki na skoraj 10 hektarjih in petih legah (Mestni vrh Ptuj, Cerkvenjak (Stari vrh, Bolkanovo, Štajerc, Pri križu) obrodijo za 80-90 ton grozdja, iz česar nastane 70-80 tisoč litrov vina.

Najpomembnejša naložba vsakega vinogradnika se začne prav v vinogradu. Vinogradnik mora vedeti, kaj želi od svojih trt v vinogradu. Iz njih mora pridobiti samo najkakovostnejše grozdje. Tako želimo tudi mi od svojih.

To lahko dosežemo le, če jih zmerno ali malo obremenimo. Pazimo, da je vse delo v vinogradu narejeno kar najbolje in z najboljšim izkoristkom časa. Grozdje trgamo zdravo in v popolni zrelosti. Za dober vinograd mora preteči nekaj let, da dozori, da dobi stabilno rodnost in stabilno kvaliteto grozdja.

Dober vinograd je kot igriv ples med vinsko trto in vinogradnikom. Ta potrebuje svetlobo, toploto, sonce ter vinogradnikovo denco. S takšnim grozdjem dobimo vrhunski potencial za vino, ljubitelji vina pa vrhunsko kapljico v svoj kozarec.

vinogradi_pozimi_3

vinogradi_pozimi_2

Vinograd pozimi počiva in vinska trta si nabira nove moči za brstenje in rast v naslednjem letu. Za vinogradnika je to čas, ko se bolj posveti delu v kleti. A mu tudi omogoča, da preveri stanje v vinogradu. Da oceni ali je potrebno utrditi sohe in urediti žičnice. Načrtuje, kaj bo moral postoriti v vinogradu zgodaj spomladi, ko skopni sneg in še preden prične trta poganjati.

vinogradi_4

vinogradi_3

vinogradi_1

vinogradi_2

 

Izberite svoje najljubše vino

izberite_svoje_najljubse_vino_3 izberite_svoje_najljubse_vino_2 izberite_svoje_najljubse_vino_1

Vino, ki ga zmerno uživamo ob hrani ali samostojno, je prepoznano kot eno izmed najbolj zdravih živil že iz pradavnine.

Več...