Nahajate se:

Domov Zgodba Zgodovina

Košarica

cart
Vaša košarica je prazna

Predstavljamo

Laški rizling

Laški rizling

Jagodni izbor, letnik 2007, sladko, vsebnost alkohola 12,30%, vsebina 0,5l


Vinar: Simon Druzovič


steklenica_offsodi_offdarila_off
Zgodovina naših vin je družinska tradicija

Simon-Druzovic-Vina-SiSiVinogradi Slovenskih goric so srce vinorodne Štajerske. Že od časov naših prednikov ob jantarni cesti v deželi Norik in v času Rimskega imperija pred več kakor dvatisoč leti so bila pobočja zasajena z vinsko trto.

Marljivi ljudje so za trto vedno ubrali in izbrali najboljšo rodno zemljo in pobočja, ki so obrnjena proti jugu in s tem proti soncu. Naši predniki so izbrali najboljše hribčke, kjer trto prezrači rahel vetrič. Skrbne roke in ljubezen do blagorodne rastline so donegovale najboljša vina. Slava jim, prav so imeli.

Ko so povezani človek, narava in trta, postane kletarjenje užitek. Vse to, kar so nam pustili predniki in kar želimo z našim delom izraziti, se izkazuje v naših vinih blagovne znamke SiSi. Z njo izražamo sortnost, sadnost, polnost okusa in pitnost štajerskih vin. V zlati kapljici, ki sme nositi ime SiSi, čutite polnost arome belih vin in čudovito sestavljenost arome rdečih vin.

Družina Druzovič se z vinogradništvom in kletarstvom ukvarja že več kakor 100 let. Umetnost gojenja vinske trte, pridelave in predelave vina prehaja iz očeta na sina že nekaj generacij. Na naši stari preši je vgravirana letnica 1884. Vinska klet, v kateri še danes zorijo naša arhivska vina SiSi, je bila zgrajena leta 1896 in nad njo tudi stanovanjska hiša. A v vseh teh letih in v tolikih generacijah smo vedno sledili napredku. Leta 2003 je bila zgrajena nova klet, ki zmore poujčkati do 150.000 litrov vina, takega najboljšega, da ga ni sram imena SiSi.

Vabimo vas, da se prepustite čarom blagovne znamke SiSi in vinskim umetninam naše družine Druzovič, ki smo jih tukaj predstavili. Stojimo za vsako vinsko jagodo in za vsako kapljico žlahtne tekočine, saj dobro vemo, kako težko je pridelati tako odlična vina. Ko se vam napasejo vaše oči, obiščite še našo spletno trgovino, kjer so na voljo vsa predstavljena vina. Zagotavljamo vam, da so vredna vsakega centa, ki ga boste odšteli za nakup.